Ontmoet de natuur bij Kruidheerlijkheid 
Natuurlijk beleven, wandelingen, workshops en kruiden

Shinrin-yoku

Tijdens een Shinrin-yoku of bosbad laat je je bewust onderdompelen in de sfeer van het bos. Je ontspant volledig en zet je zintuigen open. De wandeling duur ongeveer 3 uur. Een Shinrin-yoku wandeling of het bosbad gaat langzamer dan een gewone wandeling. De kracht van het bosbaden zit in de combinatie van traagheid, prestatieloosheid en tijdloosheid. Dit brengt je in verbinding met de natuurlijke omgeving en met jezelf. In de natuur daalt je hartslag, je bloeddruk, je stresslevel. Bosbaden heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. 

Shinrin-yoku ontstond in de jaren '80 en komt voort uit een campagne om hardwerkende stedelingen met stress in Japan het bos in te lokken. Ondertussen is Shinrin-yoku in Japan een belangrijk onderdeel van de preventieve gezondheidszorg om de mensen gezonder en gelukkiger te maken. In Japan, en ook in Zuid-Korea, Finland, de UK en de VS, werd en wordt nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek naar Shinrin-yoku of bosbaden gedaan. 

  • Vrijdag 28 juni 2024 s 2024
    vanaf 9.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • Zaterdag 13 juli 2024 vanaf 9.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • Zondag 4 augustus 2024 vanaf 9.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • Maandag 19 augustus 2024 Volle Maan editie vanaf 19.00 op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)

Kosten: € 30 pp

Laat een berichtje achter als je wilt gaan door hier te klikken. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op via het contactformulier of Whatsapp of bel 06 512 999 82

Het is ook mogelijk om als groep tot maximaal 8 personen een Shinrin-yoku af te spreken. Wanneer en waar we naar toe gaan, bepalen we in overleg. Neem contact op via het contactformulier. Natuurlijk mag je ook bellen of Whatsappen: 06 512 999 82

Wil je als bedrijf een Shirin-yoku sessie afspreken, dan kan! Neem contact op en we maken een afspraak om de wensen te bespreken en/of een afspraak te maken. Neem contact op via het contactformulier. Natuurlijk mag je ook bellen of WhatsAppen: 06 512 999 82.