Kruidheerlijkheid
Kruidenworkshops, -wandelingen- bereidingen en -advies

Shinrin-yooku

Op dit moment volg ik  de opleiding tot Shinrin-yoku gids, het bosbaden. Je laat je bewust onderdompelen in de sfeer van het bos. Je ontspant volledig en zet je zintuigen open. De wandeling duur ongeveer 3 uur. Een Shinrin-yoku wandeling of het bosbad gaat langzamer dan een gewone wandeling. De kracht van het bosbaden zit in de combinatie van traagheid, prestatieloosheid en tijdloosheid. die je in verbinding brengt met de natuurlijke omgeving en met jezelf. 

Shinrin-yoku ontstond in de jaren '80 en komt voort uit een campagne om hardwerkende stedelingen met stress in Japan het bos in te lokken. Ondertussen is Shinrin-yoku in Japan een belangrijk onderdeel van de preventieve gezondheidszorg om de mensen gezonder en gelukkiger te maken. In Japan, en ook in Zuid-Korea, Finland, de Uk en de VS, werd en wordt nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek naar Shinrin-yoku of bosbaden gedaan. 
 
Ben jij benieuwd wat Shinrin-yoku is of zou je het een keer willen meemaken. Binnenkort geef ik 2 bosbaden, één in Valkenswaard en één in de omgeving van Middelbeers. Er zijn max. 6 plaatsen per wandeling. De wandelingen duren ongeveer 3 uur.

Zaterdag 18 september 2021 vanaf 09.30 uur in Middelbeers
Woensdag 20 oktober 2021 vanaf 09.30 in Valkenswaard

Laat een berichtje achter als je wilt meedoen door hier te klikken. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op via het contactformulier of Whatsapp of bel 06 512 999 82.