Ontmoet de natuur bij Kruidheerlijkheid 
Natuurlijk beleven, wandelingen, workshops en kruiden

Shinrin-yoku

Tijdens een Shinrin-yoku of bosbad laat je je bewust onderdompelen in de sfeer van het bos. Je ontspant volledig en zet je zintuigen open. De wandeling duur ongeveer 3 uur. Een Shinrin-yoku wandeling of het bosbad gaat langzamer dan een gewone wandeling. De kracht van het bosbaden zit in de combinatie van traagheid, prestatieloosheid en tijdloosheid. Dit brengt je in verbinding met de natuurlijke omgeving en met jezelf. In de natuur daalt je hartslag, je bloeddruk, je stresslevel. Bosbaden heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. 

Shinrin-yoku ontstond in de jaren '80 en komt voort uit een campagne om hardwerkende stedelingen met stress in Japan het bos in te lokken. Ondertussen is Shinrin-yoku in Japan een belangrijk onderdeel van de preventieve gezondheidszorg om de mensen gezonder en gelukkiger te maken. In Japan, en ook in Zuid-Korea, Finland, de UK en de VS, werd en wordt nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek naar Shinrin-yoku of bosbaden gedaan. 

Ben jij benieuwd wat Shinrin-yoku is of zou je het een keer willen meemaken. Dat kan natuurlijk! De groepsgrootte is maximaal 8 personen per wandeling. De wandelingen duren ongeveer 3 uur. Kosten: € 35,-- per persoon.

  • Zondag 19 maart 2023 vanaf 09.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • Vrijdag 31 maart 2023 vanaf 09.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • vrijdag 14 april 2023 vanaf 09.30 uur op Landgoed Baest (kant van Middelbeers)
  • zaterdag 29 april 2023 vanaf 09.30 op Landgoed Baest (kant van  Middelbeers) 


Laat een berichtje achter als je wilt gaan door hier te klikken. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op via het contactformulier of Whatsapp of bel 06 512 999 82

Het is ook mogelijk om als een groep hebt tot maximaal 8 personen om een Shinrin-yoku af te spreken. Waar we naar toe gaan, bepalen we in overleg. Neem contact op via het contactformulier. Natuurlijk mag je ook bellen of Whatsappen: 06 512 999 82

Wil je als bedrijf een Shirin-yoku sessie afspraken, dan kan! Neem contact op en we maken een afspraak om de wensen te bespreken en/of een afspraak te maken. Neem contact op via het contactformulier. Natuurlijk mag je ook bellen of Whatsappen: 06 512 999 82.